Tillväxt tillsammans

Nyheter

Sebastian – från utlastningen till kundansvarig

3 juni 2022

Sebastian Åkesson började som gruppledare på utlastningen på Repay i Skellefteå 2017. Sedan två år är han kundansvarig och teknisk säljare. 

– Det är inspirerande att jobba på ett företag som uppmuntrar en att utvecklas, säger han.

Sebastian profil

Sebastian har ett stort område att täcka – från Haparanda till Örnsköldsvik längs kusten och en hel del inlandskunder i Norrland – och är ute på fältet två till tre dagar i veckan. Han trivs med att resa mycket, lära känna mycket folk och se vad som händer på plats hos kunderna.

– Jag ser mig som en hjälpande länk mellan kunderna och Repay. För mig är det jätteviktigt att skapa goda relationer med kunderna för att samarbetet ska bli så tajt och givande som möjligt. Jag försöker vara lyhörd och hela tiden tänka att jag ska underlätta för kunderna, göra deras vardag enklare med det vi kan erbjuda.

När han sökte sig vidare inom Repay och blev kundansvarig och teknisk säljare såg han det som en rolig utmaning, där han också insåg att det skulle krävas att han lärde sig mycket nytt. Han har lärt sig mycket på Repays internutbildningar, men allra mest genom att vara ute i verkligheten och träffa kunder och höra om deras utmaningar och mål. 

– Jag lär mig nya saker hela tiden. Om Repay, om våra kunder och om verkstadsindustrin i stort. Det kan handla om hur man hanterar olika flöden, nya situationer, beställningar, hur olika kunder fungerar i olika lägen.

När Sebastian sökte tjänsten som gruppledare på utlastningen på Repay hade han jobbat fyra år på ett lager. Det som lockade med Repay var då bland annat att få prova på en ledarroll, men också företagets tydliga mål och värderingar, att det finns riktlinjer för hur medarbetarna ska bete sig – både internt och externt. Som gruppledare på utlastningen var han under ett par år mitt i verksamhetens flöde och hade koll på alla leveranser från företaget. Det innebar mycket kontakter med fraktbolag och kunder. 

– Den känsla som jag fick av Repay innan jag började stämde. Det är ju nu ett hyfsat stort företag om man räknar in alla enheter runt om i Sverige, men det är ändå en familjär känsla. Sedan är det spännande att det är ett tillväxtföretag som är ute på en tillväxtresa.

Sebastian är också musiker. Han sjunger och spelar keyboard i välmeriterade symfonirockbandet Moon Safari, som släppt sex plattor – fyra fullängdsalbum och två liveskivor – och turnerat i bland annat USA, Europa och Japan. Han är nyligen hemkommen från en turné i Karibien där Moon Safari spelat på Cruised to the edge, en festival som äger rum på ett kryssningsfartyg. Bandet har sex medlemmar, Sebastians två storebröder är också med, bildades 2005 och väntas släppa en ny platta senare i år. 

– Repay vet att musiken är en viktig del av mitt liv och att jag åker i väg och turnerar ibland. Det har funkat bra med jobbet hittills, det gäller bara att planera. Men det är jag rätt bra på eftersom jag är småbarnspappa också.

En man på lager

 

  • Webbshop