Tillväxt tillsammans

Nyheter

Tioårskalas och faktureringsrekord i Värnamo

29 juni 2022

Repay Värnamo Femcab har all anledning att fira. Det är nu tio år sedan Femcab startades – och tre år sedan företaget blev en del av Repay-familjen. Dessutom slog bolaget faktureringsrekord i juni.

– Det har varit en tid med många utmaningar, men jag tycker fortfarande det är roligt att jobba, säger Mattias Fröst, vd och grundare.

Repay Värnamo Femcab

Den 28 maj 2012 registrerades Femcab i Värnamo och den 3 juni 2019 blev företaget uppköpta av Repay. Två viktiga datum för ett företag som på tio år vuxit från ett enmansprojekt till att ha tio anställda och nu omsätter cirka 36 miljoner kronor per år.

Hur firar ni tio år?

– Vi ska ha lite inbjudningar och öppet hus i slutet av augusti för kunder och leverantörer samt kickoff med personalen. Nu först får vi avnjuta en god middag på Toftaholm herrgård utanför stan.

Berätta, hur började allting?

– Företaget som jag jobbat på länge såldes och jag har alltid velat ha något eget, så det blev startskottet. Jag hade 15 år i verkstadsbranschen innan jag startade eget och hade mycket rutin. Men det var ändå tufft i början med stora maskininvesteringar, fokus första tiden var på att få i gång lönsamheten.

2014 gick Viktor Larsson in som delägare, hur kom det sig?

– Jag ville ha lite avlastning och en till som kunde gå in helhjärtat och dela på ägarsysslorna. Det blev jättebra! Viktor är 20 år yngre än mig, men vi kompletterar varandra bra. Han har stenkoll på det tekniska, jag har lång erfarenhet av branschen.

2019 blev ni en del av Repay-familjen, hur har det påverkat verksamheten?

– Enbart positivt. Vi drivs fortfarande som en egen enhet i Värnamo, men har tillgång till Repay-koncernens muskler. Det har gjort det möjligt för oss att växa och gjort det roligare och smidigare att jobba. Det är högt i tak på Repay, alla enheter runt om i landet är sammansvetsade och har bra kontakt och hjälper varandra med jobb.

Repay ska vara pigga, enkla experter. Vad är ni i Värnamo specialister på?

– Tunnplåt, 0,5-20 millimeter, och så kör vi mer kantbockning än andra Repay-enheter. Om vi får förfrågningar på tjockare material kan vi bolla det vidare till en annan Repay-enhet och vice versa, om det kommer förfrågningar om tunnare plåt på andra orter.

Hur ser du på framtiden?

– Det är ju ett skakigt världsläge och visst kan jag ibland vara orolig för hur det ska påverka konjunkturen och oss. Men jag ser ändå positivt på framtiden. Vi visade under pandemin att vi snabbt kunde ställa om till nya förutsättningar. Då satsade vi på att utbilda personal i stället för att permittera och det har vi igen idag. Ibland behöver man ställas inför stora utmaningar för att utvecklas. Det är också en klar fördel att tillhöra en stark koncern om konjunkturen går ner, vi kan hjälpas åt.

Martin

  • Webbshop