Tillväxt tillsammans


Nyheter

Köping storsatsar på ny rörlaserteknik

1 OKTOBER 2022

Repay har investerat i två nya rörlasermaskiner till sin enhet i Köping.
– Satsningen ger högre driftsäkerhet, större kapacitet och kortare leveranstid för våra kunder, säger Joakim Klinga, platschef på Repay i Köping.

Joakim Klinga, platschef Repay Köping


En av de två nya rörlasermaskinerna håller precis på att installeras, den andra levereras vecka 44. Båda väntas vara i drift vid jul.

– Det känns härligt att den första maskinen äntligen är på plats. Den skulle varit här i mitten av maj men blev försenad på grund av komponentbrist. Med den här investeringen förnyar vi vår maskinpark och byter ut två äldre rörlasermaskiner. Vi kommer fortsatt ha fyra maskiner, men blir nu mer flexibla, driftsäkra och förhoppningsvis effektivare. Det blir ett lyft både för oss och våra kunder, säger Joakim Klinga.


De nya rörlasermaskinerna är, som Repays tidigare, från den tyska tillverkaren Trumpf. Trots hård konkurrens föll valet av maskin på samma märke som tidigare.

Med de nya maskinerna hamnar Repay i framkant när det gäller ny teknik för att figurskära och kapa stålrör. I maskinerna finns bland annat en svetssömskamera som automatiskt detekterar sömmen på rören, vilket gör att det krävs mindre manuellt arbete. Maskinerna ger även möjlighet att flytborra och gänga hål i rören. Vidare finns en så kallad catcher som fångar upp eventuellt oönskat sprut invändigt i de skurna rören.

– Det är ingen tvekan om att de nya rörlasermaskinerna kommer att ta oss till nästa nivå i produktionen. Vi får tillförlitliga maskiner som det är mer fart i och som har helt nya möjligheter. Utöver att investeringen kommer gynna befintliga kunder så är vi övertygade om att vi nu också ökar möjligheterna att locka nya kunder, säger Joakim Klinga.

– Vi tror jättemycket på rörlaserinvesteringen i Köping. Det ska bli spännande att se vad den satsningen innebär och hur den kan utveckla vår verksamhet, säger Peter Jonsson, vd på Repay.

  • Webbshop