Tillväxt tillsammans

SMP logo

Repay sköter gasskärningen – SMP sparar tid

Verkstadsföretaget SMP Parts hade en gasskärmaskin som började vara till åren. De var inte nöjda med beläggningen på maskinen och behövde ytan den tog upp i fabriken till annat. Lösningen blev att lägga ut all gasskärning för bitar tjockare än 40 millimeter på Repay, som också köpte maskinen.

SMP

SMP Parts i Ilsbo i Hälsingland tillverkar redskap och utrustning till grävmaskiner och hjullastare som säljs över hela världen. I produktionen används plåt av många olika tjocklekar och de bitar som är över 40 millimeter köper företaget sedan drygt ett år av Repay.

– Hur mycket vi köper av Repay styrs av orderläget, men det handlar om leveranser i stort sett varje vecka. För oss är det smidigt att lägga ut skärning av tjockare bitar på Repay, de fungerar lite som vår skäravdelning. Genom att anlita Repay sparar vi tid som vi kan ägna åt vår kärnverksamhet, säger Christer Andersson, inköpschef.

Att Repay köpte gasskärmaskinen – som de också monterade ner på plats och sedan använde för att plocka reservdelar från – innebar också fler fördelar för SMP.

"För oss är det smidigt att lägga ut skärning av tjockare bitar på Repay, de fungerar lite som vår skäravdelning. Genom att anlita Repay sparar vi tid som vi kan ägna åt vår kärnverksamhet."
– Christer Andersson, inköpschef SMP

– Det blev en jättebra lösning för oss. I stället för en gasskärmaskin med låg nyttjandegrad fick vi plats över där vi kunde ställa svetsar och även ha mellanlager, säger Christer Andersson.

Robert Gjersvold, teknisk säljare på Repay i Strömsund och kundansvarig för SMP, är glad över hur samarbetet har utvecklats genom åren.

– Vi har jobbat med SMP i flera år och fått successivt utökat förtroende. Det känns väldigt bra att de nu blivit en av våra partnerkunder som vi kan växa tillsammans med. SMP är också en spännande kund att arbeta med eftersom deras produkter levereras till i stort sett hela världen, säger han.

  • Webbshop