Tillväxt tillsammans


Nyheter

Fortsatt förtroende i Tingstadstunneln

14 DECEMBER 2022

Repay i Uddevalla har i en första etapp levererat 200 ton plåt till LM Stålteknik som är en av entreprenörerna i jätteprojektet att renovera Tingstadstunneln i Göteborg. Nu står det klart att Repay får fortsatt förtroende även i etapp två.

– Det känns fantastiskt, ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Patrik Klingborg, platschef på Repay i Uddevalla.


LM Stålteknik gör all stålförstärkning till Tingstadstunnelns in- och utfarter. För detta kommer det att krävas enorma mängder skuren plåt – beräkningar pekar på runt 600 ton plåt totalt – som svetsas ihop till lådor som kläs över betong och balkar.

– Tillgången på plåt har blivit lite bättre ute i Europa den senaste tiden, men för LM Stålteknik är det effektivt att fortsätta handla av oss som finns i deras närområde. De gillar våra korta ledtider och höga leveransprecision och logistiken blir smidigare än om de skulle handla från utlandet, säger Patrik Klingborg.

Enkla att göra affärer med

Repay har en person som sköter alla kontakter med LM Stålteknik för att processen ska bli så enkel och snabb som möjligt. LM Stålteknik kan därmed prata direkt med orderläggaren och beredaren.

– Vår ambition är att vi ska vara enkla att göra affärer med och här är vi verkligen det, säger Patrik Klingborg.

Projektet i sig är dock långt ifrån okomplicerat och ställer höga krav på Repay som leverantör.

– Det är mycket som ska stämma och en hel del underlag att hålla koll på, bland annat ska plåtarna levereras med spårbarhet enligt EXC3-krav. Vi är stolta och glada över att det flyter på så bra. Det är lite extra kul med ett projekt som är så stort och som så många har koll på också, säger Patrik Klingborg.

Fakta

Tingstadstunneln är en motorvägstunnel som via E6 förbinder Hisingen med övriga Göteborgs fastland. Tunneln är 455 meter lång och trafikeras av 120 000 fordon per dygn. Den totalrenoveras just nu, ett arbete som väntas vara klart i oktober 2023.

  • Webbshop