Tillväxt tillsammans


Nyheter

Repay – en 30-åring som blickar framåt

14 DECEMBER 2022

När Petter Mikaelsson startade Repay 1992 bestod företaget av honom och två medarbetare. 30 år senare har bolaget 130 anställda och omsätter 700 miljoner kronor per år.

– Det har varit en fantastiskt rolig resa, säger han.


Fram till 1992 jobbade Petter Mikaelsson på Nejmans Exportaffär i Trollhättan, som handlade med överskottsmaterial av uddasortiment av stål, riven takplåt, skruv och spik. När företaget lades ner valde Petter att satsa på sin dröm, att starta eget, tillsammans med sin fru Lotta. De första åren var företaget en lokal stålgrossist, 1995 utvidgades verksamheten med ett förvärv av Skellefteåföretaget Stålteknik som fokuserade på plåtskärning. Även rörelsen på västkusten övergick vid den tiden till att skära plåt.

– Vi förstod att specialiseringen skulle kunna göra oss till en del i kundernas verksamhet, att vi kunde ta över den lilla delen i processen utan att konkurrera med kunden, säger Petter.


Den nya inriktningen visade sig vara mycket lyckosam och lade grunden till det Repay är i dag: en av Sveriges främsta experter på att kapa och skära stål.

– En anledning till att det gått så bra är att vi alltid varit tydliga med våra långsiktiga mål och visioner. Det är viktigt för att få ihop en grupp, att alla vill vara med och bidra och också känner att de gör det. Då växer både individen och gruppen. Jag har haft förmånen att träffa många otroliga människor under den här tiden och sett hur de med hjälp av stark vilja och imponerande inställning har vuxit mycket.

Hur ser Repay ut om 30 år?

– Jag tror att vi är dubbelt så stora och också finns i andra länder, bland annat Finland och Norge.

– Det är ingen tvekan om att de nya rörlasermaskinerna kommer att ta oss till nästa nivå i produktionen. Vi får tillförlitliga maskiner som det är mer fart i och som har helt nya möjligheter. Utöver att investeringen kommer gynna befintliga kunder så är vi övertygade om att vi nu också ökar möjligheterna att locka nya kunder, säger Joakim Klinga.

– Vi tror jättemycket på rörlaserinvesteringen i Köping. Det ska bli spännande att se vad den satsningen innebär och hur den kan utveckla vår verksamhet, säger Peter Jonsson, vd på Repay.

Repay firade 30 år med en festlig helg i Stockholm där medarbetare med respektive från alla företagets enheter i hela Sverige fanns på plats. Det bjöds bland annat på galamiddag och underhållning i en lokal på Drottninggatan.

– Det var fint att få träffa Repay-människor från hela landet, vi hade en härlig helg tillsammans. Det är viktigt att fira framgångar, det stärker gruppen och ger energi.

  • Webbshop