Tillväxt tillsammans


Nyheter

220 ton skuren plåt till LKAB

20 Februari 2023

Veckan innan jul fick Repay i Gällivare i uppdrag att leverera 220 ton skuren plåt till gruvföretaget LKAB. Redan veckan efter hade första delen av leveransen skickats.

– Repay löste en akut situation åt oss på ett jättebra sätt, säger Simon Hammar, produktionsledare inom LKAB:s sektion NGA.


Repay i Gällivare är vana vid extremt korta ledtider och att anpassa sig efter det statliga gruvbolaget LKAB:s beställningar, men den här ordern stack ut.

– Vi hade inte klarat den utan vår nya lasermaskin, som vi investerade i för ett år sedan. Tack vare lasern kan vi skära både snabbare och med större precision och därmed ta helt andra affärer, säger Mikael Johansson, platschef på Repay i Gällivare.

Största beställningen hittills
I 220 tons-beställningen, där sista leveransen sker i mitten av februari, har Repay skurit bitar som varit allt från 10 till 80 millimeter tjocka.

– Det här är vår största enskilda beställning av skuren plåt hittills i Gällivare. Alltid kul med större projekt där vi får specialanpassa produktionen. LKAB är en riktigt bra beställare, de ger klara besked direkt och vi har alltid en bra dialog med dem. Det är alltid viktigt, men särskilt i sådana här projekt där det är snabba ryck, säger Mikael Johansson.

”Aldrig problem med Repay”
Uppdraget är också ett exempel på hur Repays enheter kan komplettera varandra. LKAB vände sig först till Repay i Kiruna som hänvisade vidare till Repay i Gällivare. Upprinnelsen till beställningen var att ett företag som tillverkar stålramar till ingångarna till störtschakten i gruvorna hade problem att få fram material från sina ordinarie leverantörer.

– Det har fungerat hur bra som helst, det är aldrig några problem med Repay. I Gällivare hade de både det material och de ritningar som krävdes för att kunna leverera på kort tid. Vi är väldigt nöjda med att Repay kunde lösa allt så snabbt och smidigt, säger Simon Hammar.

Foto LKAB-kontoret: G.Runar Gudmundsson

  • Webbshop