Tillväxt tillsammans


Nyheter

Mikael – ny säljare med lång erfarenhet av industrin

20 Februari 2023

Mikael Hjorton är ny teknisk säljare på Repay i Uddevalla. Hans område är vidsträckt, han träffar kunder i Bohuslän, Värmland och Västergötland.

– Jag gillar att ha kontakt med nya människor och lära känna dem, så det här är ett utmärkt jobb för mig, säger han.


Du har lång arbetslivserfarenhet och kommer närmast från en tjänst som el- och utrustningschef på ett båtvarv i Hunnebostrand. Vad lockade dig med Repay?
– Jag ville testa något nytt och är intresserad av försäljning, så när chansen dök upp tog jag den. Genom åren har jag arbetat i de flesta funktioner inom såväl tillverkande industri som underhåll, och det har jag stor nytta av som säljare. Kunderna uppskattar när man förstår deras verksamhet.

Du började på Repay i oktober 2022. Hur har första tiden varit?
– Väldigt bra! Det har varit lätt att komma in i gänget. Stämningen är kamratlig och inkluderande på Repay, både på Uddevalla-kontoret och i den rikstäckande organisationen. Känns som alla har bra inställning och bryr sig om varandra.

Hur ska en bra säljare vara?
– Ha tekniska kunskaper om det man säljer och kunskaper om dem man säljer till. Inte vara påstridig, utan mer presentera och bygga en relation till kunden. Vara social kompetent.

Det blir många mil på vägarna varje vecka, hur är det?
– Alla tekniska säljare på Repay är ute på vägarna tre dagar i veckan och på kontoret måndagar och fredagar. I bilen pratar jag ofta med kollegor och kunder, om det varit en intensiv dag kan det också vara skönt att bara ladda batterierna och återhämta sig.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Jag renoverar ett hus i Bovallsstrand, 4,5 mil från Uddevalla. Det är den tredje bostaden jag renoverar. Annars gillar jag att spela golf, hackar mig fram. Handicap närmare 18 just nu, var bättre när jag hann spela mer. Och så spelar jag elorgel, allt som har en vettig melodi. Brukar vara uppskattat av de som lyssnar.

  • Webbshop