Tillväxt tillsammans


Nyheter

Rekordstart i Malmfälten

20 Februari 2023

Det är full fart på Repays enhet i Kiruna. LKAB och stadsomvandlingen bidrar till att det snurrar på riktigt bra för verksamheten, som främst är inriktad på handelsstål i olika former.

– Hela 2022 var bra och det nya året har börjat riktigt bra, vi har aldrig haft ett bättre januari, säger Johan Karlsson, platschef på Repay Kiruna.


Repay i Kiruna har i dag fyra medarbetare. Utöver Johan Karlsson finns där också en innesäljare, en operatör och en lagerarbetare. Personalstyrkan utökades med en person 2022 för att klara den växande arbetsbördan – omsättningen under det gångna året ökade med 50 procent jämfört med bokslutsåret innan – och för att frigöra tid för Johan Karlsson, så att han kan vara ute mer hos kunderna och aktivt dra in jobb.

– Det har fungerat utmärkt och är också uppskattat av kunderna så här efter pandemin, att få ses oftare i verkligheten igen, säger Johan Karlsson.

Repay i Kiruna levererar främst handelsstål, hela 6 och 12-metersplåtar, och erbjuder även kapat material: balk, stång och rör. LKAB och underleverantörer till dem är största kunderna, men även flytten av staden Kiruna bidrar till att affärerna går bra.

– Det byggs till exempel en ny skola och till den har vi levererat mycket stål, säger Johan Karlsson.

  • Webbshop