Tillväxt tillsammans


Nyheter

Kraftfull laser till Ludvika

8 Juni 2023

Repay i Ludvika har investerat i en ny laser som är den kraftfullaste i koncernen. Maskinen gör det bland annat möjligt att skära tjockare plåt och effektivisera produktionen.
– Med maskinen säkrar vi en trygg drift som innebär att vi kan hålla vår höga leveransprecision, säger Jonni Alander, platschef på Repay i Ludvika.


Maskinen är av modellen 12 kW Trumpf TruLaser 3040 och en av få i Sverige. Den togs i drift hos Repay i Ludvika under vecka 12 och trimmas nu in för fullt. Jonni Alander är övertygad om att både befintliga och nya kunder kommer att ha stor nytta av maskinen.

– Vi håller på att utvärdera hur bra det går att skära i till exempel 30 millimeter tjockt stål som många har efterfrågat. En del kunder köper gasskuret för att sedan borra hål för exempelvis bultar som är för små att skära med gas. Men nu kan vi skära dessa hål och det innebär att kunden slipper ett moment och därmed sparar både tid och pengar, förklarar Jonni Alander.

Den nya maskinen är den kraftfullaste i sitt slag i Repay-koncernen och kommer också att kunna hjälpa andra Repay-enheter i landet med uppdrag.

– Det är en driftsäker maskin som gör att vi kan hålla hög brinntid. Vi håller som bäst på att lära oss maskinens kapacitet, men det är ingen tvekan om att den inom kort kommer att vara intressant för många av våra enheter över hela Sverige, säger Jonni Alander.