Tillväxt tillsammans

Nyheter

Josefine ny gruppledare i Skellefteå

18 OKTOBER 2023

Josefine i ett köpcentrum

Josefine Tjernlund är inne på sitt femte år på Repay i Skellefteå. Hon blev nyligen utsedd till gruppledare för utlastningen – en roll hon stortrivs med.

– Det är kul! Jag gillar när det är högt tempo och att ha många bollar i luften, säger hon.

Josefine på ett stort köpcentrum

Du kom till Repay från en helt annan bransch?

– Jag gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet, men har jobbat mest i vården, både inom hemtjänsten och på ett äldreboende. Till Repay kom jag från en tjänst på en förskola. Jag ville testa något nytt och det blev ju toppen. Jag trivdes jättebra direkt och det har jag fortsatt att göra.

Hur ser din roll som gruppledare ut?

– Jag leder det dagliga arbetet på utlastningen, vi är en grupp på sex personer. I rollen ingår bland annat att se till att våra produkter går i väg i tid från verkstaden och ordna så att produkterna blir kundordrar innan de skickas. Jag har också koll på ritningar och plockar fram bitar i rätt tjocklek till blivande leveranser. Mitt ansvar är även att se till att det finns personal vid de olika stationerna, där det vi skurit med gas och laser hamnar. Det händer också att jag bokar frakter och har kontakt med chaufförer som kör material in och ut från verkstaden.

Vad finns det för utmaningar?

– Om någon är borta en dag måste jag se till att det finns ersättare så att vi i rätt tid får i väg de leveranser vi har lovat kunden. Men jag har bra kontakt med gruppledarna på gas och laser, så det brukar lösa sig med att vi roterar mellan stationerna och hjälper varandra. Jag har nytta av min erfarenhet från olika roller på Repay. Jag började i laserplocken, men har också varit i det vi kallar plockgruppen och i utlastningen. Så jag har bra koll på hela flödet.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Umgås med familj och vänner, gymmar eller tittar på en bra tv-serie hemma.

  • Webbshop