Tillväxt tillsammans

Nyheter

Rainer – erfaren platschef i Värnamo

18 OKTOBER 2023

Glad Rainer i repay tröja

Rainer Puurunen är platschef på Repay i Värnamo sedan i juni. Han har över 20 års erfarenhet av produktion i verkstadsbranschen och är full av tillförsikt inför hösten.

– Vi har många roliga projekt på gång och får många förfrågningar, säger han.

Glad Rainer i repay tröja

Vad är det bästa med att jobba på Repay?

– Det är en häftig företagsfamilj, det finns enormt mycket kunskap i koncernen och det är en stor styrka som våra kunder har nytta av. I Värnamo skär vi mest tunn plåt och har mycket bockningsjobb, men tack vare att vi samarbetar med andra enheter i hela Sverige kan våra kunder ta del av hela Repays erbjudande inom figurskuret och kapat stål.

Vad kan du tillföra Repay i din roll som platschef?

– Jag har ju varit i branschen väldigt länge och kan produktionstänkandet bra, är bra på att tänka i flöden och se hela produktionsledet, hur allt hänger ihop. Jag gillar också att testa lite nya infallsvinklar, komma med nya idéer och tankar.

Du har jobbat på Repay tidigare, berätta.

– Ja, jag jobbade som utesäljare under ett år, men då saknade jag att jobba på golvet med maskiner. Jag tycker helt enkelt att det är sjukt kul med produktionsteknik. Så jag gick tillbaka till ett företag i Gnosjö, där jag kommer från, och arbetade där ett tag men hade samtidigt fortsatt kontakt med Mattias Fröst, tidigare platschef i Värnamo. När han meddelade att han skulle gå vidare och frågade om jag ville ta över som platschef nappade jag direkt. Det känns som en fantastisk möjlighet! Nu får jag jobba med det jag brinner för, produktion och ledarskap.

Mattias Fröst är kvar på företaget året ut?

– Ja, det är skönt att ha honom som bollplank några månader när jag är ny i rollen. Under hösten hjälps vi åt en hel del, även om jag formellt är platschef.

Hur ser hösten ut för er i Värnamo?

– Riktigt spännande! Det är väldigt mycket på gång och min inställning är att vi ska fortsätta gasa! Vi söker nya medarbetare och hoppas kunna växa. I produktionen jobbar vi bland annat med skiften för att kunna utnyttja våra maskiner maximalt.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag gillar motorsport och har tävlat mycket i enduro, men just nu har jag ingen hoj så jag spelar en hel del padel för att hålla i gång kroppen. Det är väldigt kul!

  • Webbshop