Tillväxt tillsammans

JP industri logo

Repay – legotillverkarens egen skärverkstad

Legotillverkaren JP Industri i Östersund levererar till kunder som Toyota, Komatsu och Husqvarna. Repay fungerar som företagets egen skärverkstad.

JP industri lokal

– För oss handlar det om att vi vill göra det vi gör bäst. Repay är bättre på laserskuret än oss, därför lägger vi ut det på dem, så att vi kan koncentrera oss på vår kärnverksamhet. Det är effektivt och smidigt, säger Tony Östman, key account manager på JP Industri.

JP Industri tillverkar komponenter och färdiga produkter genom plåtbearbetning, skärande bearbetning, svetsning, blästring, lackering och montering. De sköter hela flödet till slutkund, från ax till limpa. Företaget har anlitat Repay sedan 2010, de senaste åren har samarbetet intensifierats. En anledning var att det under pandemin var svårt att få tag på material, Repay hade ett stort lager. Och en annan, som nämnts, att man vill fokusera som mycket som möjligt på kärnverksamheten. Ett konkret exempel: i stället för att investera i en ny laserskärmaskin anlitar man Repay och väljer att investera i en ny robotsvets.

"Vårt samarbete med Repay präglas av uppriktighet och öppenhet, om något krånglar sitter det aldrig fast utan kan lösas"
– Tony Östman, key account manager på JP Industri

– Det är ett nära samarbete som präglas av uppriktighet och öppenhet, om något krånglar sitter det aldrig fast utan kan lösas. Närheten till Repay i Strömsund är också viktig för oss, det är ju bara tio mil till Östersund och det går snabbt att få hit material. Det är lite som att ha en onestopshop inom laserskuret, vi ringer Repay och de fixar, säger Tony Östman.

– JP Industri är en kund med bra framförhållning och god planering, vilket gör dem lätta att jobba med. De är väldigt duktiga på legotillverkning och allt talar för att de kommer att växa mycket under 2024 och att Repay då kommer att växa tillsammans med dem, säger Robert Gjersvold, teknisk säljare på Repay i Strömsund.

  • Webbshop