Tillväxt tillsammans

Nyheter

Anton – ny platschef i Skellefteå

12 FEBRUARI 2024

Anton

Anton Mikaelsson är ny platschef på Repay i Skellefteå. Han kommer närmast från en roll som vd på fastighetsbolaget Pelimi Invest.

Anton

Du byter bransch, från fastigheter till verkstadsindustrin, vad var det som lockade?

– Jag fick frågan i höstas, trivdes bra på Pelimi men kände att det här var en spännande utmaning, att gå från ett litet fastighetsföretag med 2 anställda till en tillverkande industri med 30 medarbetare. Det bidrog också att jag vet att Repay är en fin verksamhet med många drivna och kompetenta personer.

Du är utbildad civilekonom, har studerat i USA?

– Det stämmer. Jag bodde i Virginia, Norfolk, och pluggade där i 4,5 år.

Hur har din första tid som platschef varit?

– Väldigt bra! Jag trivs och är tacksam mot alla medarbetare som välkomnat mig på ett bra sätt. Jag började tjänsten i november, de första två månaderna gick jag parallellt med förra platschefen Sebastian Sommerich som fortfarande finns kvar i koncernen. Det var ett bra sätt att lära sig grunderna och komma in i rollen. För mig är det också tryggt att det är ett fint samarbete mellan alla platschefer och att Repays vd sitter i huset bredvid.

Vad kan du tillföra Repay?

– Jag är en lugn person som gillar ordning och reda och att planera. Sedan är jag resultatdriven och det tror jag passar bra på Repay som jobbar mycket med mål, vision och uppföljning. Förhoppningsvis kan jag bidra till att Repay fortsätter växa med lönsamhet.

Vad är Repay i Skellefteå bra på? Vad kan ni förbättra?

– Vi har lång erfarenhet av branschen med kompetent personal, är flexibla mot våra kunder och väldigt bra på att figurskära plåt. Vi har vuxit väldigt snabbt under några år och behöver därför se över vissa underhåll som blivit eftersatta. Det pågår också hela tiden en effektivisering av vår produktion och hur vi använder ytan i våra lokaler.

Hur blir 2024 för er del?

– Vi får en ny lasermaskin i februari och en ny kantpress i början av mars, så det blir en hel del jobb med att få full fart på dem. 2024 har annars börjat lite lugnare än det brukar för oss, till viss del på grund av lågkonjunkturen. Men vi ser en liten ljusning på marknaden och hoppas att det vänder snart.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag tycker om att röra på mig. Jaga, fiska och åka skidor. Jag uppskattar också god mat och att umgås med familj och vänner.

  • Webbshop