Tillväxt tillsammans

Nyheter

Ny kantpress på Repay i Uddevalla

12 FEBRUARI 2024

Fabriken i Uddevalla

Repay i Uddevalla har investerat i en kantpress – och kan därmed utöka sitt erbjudande.
– Det finns ett stort behov hos våra kunder att få bockade detaljer, så det känns jättebra att vi nu kan erbjuda det direkt från oss, säger Patrik Klingborg, platschef Repay Uddevalla.

Fabriken i Uddevalla

Repays nya kantpress är 3 meter lång och har en tryckkraft på 230 ton. Maskinen är på plats, har installerats och väntas vara i full gång i slutet på februari.

– Det känns väldigt kul att få in ett nytt segment i tillverkningen. Så fort maskinen är i gång kommer den att gå varm, vi har många jobb som väntar.

Till kantpressen går det att köpa en rad verktyg som gör det möjligt att bocka stål och plåt på olika sätt. Här är tanken att Repay ska utöka sin verktygslåda tillsammans med kunderna.

– På Repay har vi en uttalad ambition att våra kunder ska kunna växa tillsammans med oss. Till kantpressen kan vi investera i nya verktyg och ta nya jobb tillsammans med våra kunder. Då fördelar vi kostnaden på investeringen i verktygen.

En liknande kantpress som den i Uddevalla finns hos Repays sydligaste enhet i skånska Svedala, där man har bred och mångårig kompetens inom bockning.

– Tanken är att anställda i Svedala ska komma hit och vidareutbilda oss. Vi är bra på att hjälpa varandra över kontorsgränserna på Repay och det ska vi dra nytta av nu. Det är också kul att personalen är peppad och vill lära sig kantpressen. Vi ska se till att så många som möjligt hos oss lär sig maskinen så att vi kan använda den maximalt.

Patrik Klingborg är full av tillförsikt inför vad den nya kantpressen kan åstadkomma.

– Vårt erbjudande blir bredare och kanske innebär det att vi framöver får gå upp i fler skift och nyanställa.

  • Webbshop