Tillväxt tillsammans

Nyheter

Fyra trotjänare med ett sekel på Repay

26 APRIL 2024

Fyra trotjänare

Nästan 100 år tillsammans på jobbet. Det har Repays Avesta-kvartett Mikael Johansson, Daniel Andersson, Jonas Westén och Patrik Kvarnström.

Mikael Johansson, Daniel Andersson, Jonas Westén och Patrik Kvarnström

– Det är en fantastisk tillgång för både oss och våra kunder att ha så erfarna och kunniga medarbetare i huset, säger Robin Starö, platschef på Repay i Avesta.

På Repay i Avesta – som är en sammanslagning av Repay i Sala och tidigare Wåhlins skärteknik i Krylbo – jobbar 16 personer. Fyra av dem har jobbat länge tillsammans, väldigt länge. Om man räknar med tiden på Wåhlins skärteknik innan företaget förvärvades av Repay ståtar Mikael Johansson med 24 år på företaget, Daniel Andersson, 25 (på Norges nationaldag 17 maj), Jonas Westin 22 och Patrik Kvarnström 22.

– Jag, Mikael och Jonas är dessutom barndomskompisar. Vi har vuxit upp i samma område, så vi har följts åt genom hela livet, säger Daniel.

Mikael Johansson har under hela sin tid på Repay och Wåhlins arbetat som gasoperatör, han fasar och skär plåt.

– Vi trivs väldigt bra ihop, det är nog därför alla blivit kvar så länge.

Daniel Andersson var gasoperatör i tolv år, men jobbar sedan många år som lastmaskinsförare.

– Vi har roligt på jobbet, jargongen är rå men hjärtlig och lättsam.

Jonas Westén jobbar med plasmaskärning och kör kantpress. Det har han gjort under alla år.

– Jag har alltid trivts bra, både med jobbet och folket här. Nu har vi precis fått en ny, modern kantpress. Det blir en liten utmaning att lära sig den, men också kul att göra något nytt.

Patrik Kvarnström är numera innesäljare, på Wåhlins var han mer av en diversearbetare och hoppade också in i produktionen.

– Vi är en bra grupp. Förutom den goda stämningen måste jag också framhålla att alla är duktiga på det de gör. Alla tar ansvar och har gedigna kunskaper efter alla år.

  • Webbshop