Tillväxt tillsammans

Nyheter

Tre nya kantpressar på plats

26 APRIL 2024

En kantpress opereras

Repay har investerat i tre nya kantpressar: en i Avesta, en i Skellefteå och en i Strömsund.
– Vi får redan in ordrar för fullt tack vare den, säger Robin Starö, platschef på Repay i Avesta.

Opererar en kantpress

Repay i Avesta har tidigare inte haft någon egen kantpress, utan samarbetat med andra Repayenheter när kunden efterfrågat den typen av jobb.

– Vi har fått en allt större efterfrågan på bockat material, därför är det här en välkommen investering som utökar vårt produktutbud och gör att vi kan leverera snabbare än tidigare. Kantpressen har gått varm sedan den installerades, vi levererar till både nya och befintliga kunder, säger Robin Starö.

Repays väldokumenterade sätt att samarbeta mellan kontoren har tagits tillvara även i den här satsningen. En medarbetare från Ludvika – där det finns en kantpress – har varit på plats i Avesta under ett par veckor för utbildning och medarbetare från Avesta har också varit i Ludvika för att lära sig om maskinen.

I Skellefteå fanns en kantpress sedan tidigare, maskinparken har nu utökats med ytterligare en.

– Med bara en kantpress riskerade vi att få flaskhalsar i produktionen. Nu har vi utökad kapacitet och är bättre rustade för att ta hand om express- och reklamationsärenden. Den nya klarar också lägre toleranser så investeringen innebär att vi fått ett bredare erbjudande och kan ta fler typer av jobb, säger Anton Mikaelsson, platschef i Skellefteå.

Strömsund har tidigare haft två kantpressar, nu har en av de äldre sålts och en ny är på väg att installeras.

– Det känns spännande att få in en toppmodern kantpress som är betydligt mer automatiserad än våra tidigare. Förhoppningen är att den både ska öka produktiviteten och kvaliteten på våra tjänster och kunna leverera detaljer med högre noggrannhet och tajtare toleranser, säger Christoffer Antonsen, platschef på Repay i Strömsund.

Kantpressen i Strömsund kommer att integreras i affärssystemet och produktionsplaneringen.

– Bockning ingår i var och varannan order för oss, nu kommer vi att kunna ge kunderna snabbare svar om vad som är möjligt att göra hos oss och vilka beställningar som kan ta lite mer tid att leverera.

  • Webbshop