Tillväxt tillsammans

Nyheter

Mångsidigt industriföretag litar på Repay

17 Juni 2024

En person

Industriföretaget M&R Mekan & Konstruktion i Skellefteå har handlat skuren och bockad plåt under många år av Repay.
– Det känns tryggt att ha en leverantör som vi alltid kan lita på, säger Alexander Kronqvist-Hällgren, delägare.

En person

M&R Mekan & Konstruktion, som i dag har 15 anställda, är ett mångsidigt industriföretag och bland kunderna finns allt från små byggföretag till jättar som Boliden, Toyota och Scania. Utöver att tillverka mekaniska komponenter, byggnadssmide, transportlösningar och skräddarsydda konstruktionsuppdrag i sin verkstad utför företaget även montagejobb ute på fältet.

– Mikael Andersson som grundade företaget är konstruktör och det präglar det vi gör. Han kan skräddarsy lösningar utifrån kundens önskemål, så det är ofta stor bredd på våra uppdrag.

Vad är det mest annorlunda ni har gjort?

– En gång köpte vi en Volvo-lastbil för en kunds räkning, som vi sedan skar sönder och byggde ett eget bakparti på. 70 procent av materialet i vårt arbete kom då faktiskt från Repay.

M&R Mekan & Konstruktion grundades 2013 och Repay har funnits med nästan från början.

– Det är enkelt och smidigt att handla av någon som man känner så bra. Vi vet vad de kan och vi har en öppen och ärlig dialog. De få gånger något har strulat har de löst det snabbt. Rent tekniskt är det värdefullt för oss att de har en stor kantpress, den har vi stor nytta av.

På senare år har M&R Mekan & Konstruktioner också blivit kunder hos Repay i Köping.

– I samband med att vi fick Alimak i Skellefteå som kunder behövde vi någon som var bra på rörlaser och det är Repay i Köping. De håller för övrigt samma höga servicenivå som Repay i Skellefteå.

Sebastian Åkesson, teknisk säljare på Repay i Skellefteå, om M&R Mekan:

– Det är en bred typ av tillverkare som är kul att jobba med. De är ofta i gång med många olika projekt, och det kännetecknar också det vi levererar till dem. Det blir både grov och tunn plåt, både skuret och bockat. Vår relation känns naturlig och avslappnad, vi har en bra dialog och stor förståelse för varandras verksamheter.

En Lastbil
En Lastbil
  • Webbshop