Tillväxt tillsammans

Nyheter

Pär – rutinerad innesäljare i Uddevalla

17 Juni 2024

Pär

Pär Wallin är en av Repays verkliga veteraner. Han började redan 2006 – då som operatör på gasskärningen – och har haft flera roller under åren. Sedan 2016 är han innesäljare.

En person

Hur kom det sig att du började på Repay?

– Jag hade arbetat på Saab i sex år och det började gå lite knackigt för dem, så jag tittade runt efter andra jobb. En kompis jobbade på Repay, trivdes där och tipsade, och på den vägen är det. Jag började som operatör 2006, har också varit verkstadsansvarig och på beredningen innan jag blev innesäljare.

Hur ser din roll som innesäljare ut?

– Det är ett varierat jobb med många olika arbetsuppgifter. Jag jobbar med offerter, orderskrivningar, kundkontakter och köper in tjänster från olika leverantörer som vi behöver i vissa projekt. Sedan har jag en hel del med den dagliga produktionen att göra, där har jag nytta av att jag jobbat i många olika roller på Repay och vet hur våra processer fungerar.

Vad krävs för att vara en bra innesäljare?

– Att ha ett stort engagemang och vara intresserad av det man håller på med är nog det viktigaste. Då är det lättare att lära sig nya saker och det måste man, hela tiden, inte minst på teknikområdet. Att vara lösningsorienterad är viktigt, att alltid försöka hjälpa kunder på bästa sätt. Ibland kan det innebära att hjälpa dem hitta nya sätt att använda våra tjänster, som gör att de tjänar både tid och pengar. Jag tycker också att det känns viktigt att vara trevlig, då blir det roligare för både en själv och kunden.

Vad är det roligaste med jobbet?

– Kontakten med kunderna och mina kollegor på Repay. Jag har nästan alltid roligt på jobbet, det är väldigt sällan dagarna känns långa. Vi är ett sammansvetsat gäng i Uddevalla som trivs bra ihop och många kunder har jag haft kontakt med länge och har en bra relation med.  

Vad gör du helst när du inte arbetar?

– Jag och min fru gillar att resa och åker gärna till Spanien eller Grekland minst en gång per år. Vi är också mycket ute i naturen och tältar, fiskar och plockar svamp. Vi bor på Vargön, fyra mil från Uddevalla, med naturen runt knuten. Matlagning är också ett stort intresse. Det blir både grillat, rökt och på stenhäll, gärna lax eller torsk med potatispuré och brynt smör. Vi gillar att bjuda hem vänner till huset över en bit mat.

  • Webbshop