Tillväxt tillsammans

Nyheter

Lägga ut plasmaskärningen – effektivt för Skruva

17 Juni 2024

En maskin

Transportskruvtillverkaren Skruva Teknik i Bjuv har lagt ut sin plasmaskärning på Repay. – Det är kostnadseffektivt och gör att vi kan koncentrera oss på det vi är bäst på, säger Mikael Sjöberg, platschef.

En maskin

Skruva Teknik, som i dag har 45 anställda, tillverkar allt från enskilda transportskruvar till flera hundra meter långa skruvtransportörer. Företaget har producerat högkvalitativa transportskruvar i över 50 år – runt 700 per år brukar det bli – och det handlar om skruvar som är upp till 1250 millimeter i diameter och upp till 7600 millimeter långa. Den största kunden är Bruks-Siwertell som är världsledande inom lossning och lastning av torrbulk.

– Bruks-Siwertell levererar till riktigt stora verksamheter, som kraftverk, över hela världen. Kvaliteten på deras leveranser måste alltid vara högsta möjliga. Det ställer i sin tur höga krav på oss, skruvarna vi säljer till dem måste till exempel vara vibrationsfria och välbalanserade, säger Mikael Sjöberg.

Väldigt bra service

Skruva Teknik har handlat bockad och laserskuren tunn plåt av Repay i Svedala (tidigare Laserstans Techpro) i 15 år. Sedan ett halvår är företaget också kunder hos Repay i Halmstad och Avesta.

– Vår plasmaskärmaskin höll på att tjäna ut och vi stod inför ett val. Investera i en ny eller lägga ut skärningen. Lösningen blev Repay och det har funkat utmärkt hittills. Vi får väldigt bra service, de är lösningsorienterade och det sitter aldrig fast, säger Mikael Sjöberg.

Halmstad och Avesta samarbetar

Oskar Mikaelsson, platschef på Repay i Halmstad, tycker att Skruva Teknik är en spännande kund.

– Deras transportskruvar används i hela världen och det känns ju häftigt att vi är med på ett hörn där. Vi skär det mesta åt dem i Halmstad och när plåtarna behöver fasskäras sköter vi det via Avesta, säger han.

För Skruva Teknik har upplägget lett till att man slapp investeringskostnaden för en ny plasmaskärmaskin – och att företaget kan lägga allt fokus på det man är bäst på.

– Vi gör nu en satsning mot svensk basindustri och då är det viktigt att vi kan koncentrera oss på det vi verkligen kan, säger Mikael Sjöberg.

En maskin
  • Webbshop