Tillväxt tillsammans

Nyheter

Repay expanderar

2 februari 2021

Stålkoncernen Repay, som har sin bas i Skellefteå, expanderar. Det är Repay Mitt AB som förvärvar Wåhlins Skärteknik AB i Krylbo, ett företag som även de jobbar med gas- plasma och laserskärning av plåt.

Nyheter - Repay expanderar

- Wåhlins har vi känt till i många år. De verkar ju inom samma bransch och blir ett utmärkt tillskott i vår verksamhet, säger Jimmie Säll, koncernchef på Repay.

Repay skär och kapar stål via nio anläggningar runt om i Sverige. De är en stark aktör i norra Sverige och nu vill man ta en större position även i mellansverige.

- Wåhlins anläggning kompletterar oss mycket bra i den regionen. Vi finns sedan tidigare i Sala, Ludvika och Köping sån där ser vi möjligheter till samarbete mellan anläggningarna, menar Jimmie Säll.

Wåhlins har 12 anställda och har efter några fina år nu passerat 60 Mkr i omsättning.

- Vi har kommit till ett läge där det krävs investeringar i både system och maskiner, så det var bra timing att se över ägarbilden. Tekniken går framåt och vi behöver utvecklas vidare. Vi vill trygga en fortsatt god tillväxt och framtid för företaget och våra anställda, förklarar vd Josef Wåhlin.

Att få tillhöra en större koncern blir en omställning som till största delen är positiv. Verksamheterna är väldigt lika och även kulturellt tycker Josef att de passar väl ihop.

- Det känns också bra att kliva in i Repaykoncernen. Vi har samma syn på våra affärer. Dessutom är ett bra gäng och tillsammans kan vi lyfta verksamheten ytterligare, säger Josef, som blir kvar som platschef på anläggningen.

Josef ser en breddning av erbjudandet som en stor fördel.

- Tillsammans med de tjänster inom förädling som finns hos Repay får vi ett starkare erbjudande gentemot våra kunder, vilket jag tror kommer att betyda mycket.

Övertagandet sker redan i februari och innefattar även fastigheten där verksamheten bedrivs.

 

Kontakt:

Jimmis Säll, koncernchef Repay.
070-345 30 84
jimmie.sall@repay.se

Josef Wåhlin, vd Wåhlins.
073-801 03 67
josef.wahlin@wahlins.se

 

Om Repay

Repay är en av Sveriges största och snabbast växande leverantörer av figurskurna och kapade ståldetaljer samt handelsstål. Repay har 120 anställda på nio anläggningar i Sverige: Kiruna, Gällivare, Skellefteå, Strömsund, Sala, Köping, Ludvika, Uddevalla och Värnamo.

Om Wåhlins

Wåhlins har 12 anställda och är specialiserade på riktigt tjock plåt i varmvalsat. Vi erbjuder skärning med laser-, gas- och plasmateknik med över trettio års t erfarenhet inom branschen.

  • Webbshop