Tillväxt tillsammans

Nyheter

Först ut på ny roll

14 december 2021

Ulf Åström är ny projektsäljare på Repay Nord. Det är en helt ny roll som skapats utifrån kundernas behov.

– Det känns väldigt roligt. Som tidigare inköpare kommer jag att ha många fördelar som säljare, säger Ulf.

Ulf

Som projektsäljare får Ulf en lite annan roll än en utesäljare. Han kommer att ha färre kunder, kanske bara 15–20 stycken jämfört med en utesäljare som kan ha flera hundra.

Det blir att jobba väldigt nära kunderna, hantera leveranser och serva dem. Vissa kunder har större behov av att ha en tätare dialog med oss – det har vi fått indikationer på, säger Ulf.

Hans roll blir även att leta nya kunder, exempelvis verkstäder som i dag själva skär plåt.

Vi kan bli en tillväxtpartner åt dem och leverera skuren plåt istället för att de ska göra det själva. Då frigör de mer verkstadsyta till annat, de behöver inte lagerhålla plåt och de minskar sina maskinkostnader. Istället kan de fokusera på det de är bäst på, säger Ulf.

Han tillträdde tjänsten den 1 november och kan fortfarande titulera sig ny på jobbet. Stationeringsort är Skellefteå men kunderna finns i hela Västerbotten.

Än så länge har jag bara hunnit besöka sju, men jag har planerat in mycket framöver. Det är intressant att åka ut och se deras verksamheter, säger Ulf.

Han har inte jobbat på Repay tidigare utan satt senast som inköpare i en stor koncern.

Att jag har jobbat som inköpare tror jag är en stor fördel i rollen som säljare – jag vet hur en inköpare tänker. Jag tycker att det känns väldigt utvecklade att ta det här steget, säger Ulf och fortsätter:

Dessutom känns det väldigt kul att komma till en lite mindre och lokalägd koncern. Jag har jobbat inom stora jättar tidigare och det kan lätt bli opersonligt. Så det här tror jag blir jättebra!

  • Webbshop