Tillväxt tillsammans

Nyheter

Kan inte hålla sig borta från vägarna - inte ens på semestern

14 december 2021

Robert Gjersvold är teknisk säljare på Repay Nord. Han har uppemot tre hotellnätter per vecka och kör cirka 4 500 mil per år i jobbet. Men tro inte att han vill hålla sig borta från vägarna på semestern för det.

– Då åker jag motorcykel med frugan i Europa. Motorsport är vårt gemensamma intresse, säger han.

Repay Robert

Roberts område är nedre och mellersta Norrland, alltså från Örnsköldsvik ned till Gävle – och hela Sveriges bredd.

Det blir så klart mycket tid i bilen och då blir det mycket telefonsamtal med kunder, offertuppföljningar och så, men jag lyssnar också på mängder av ljudböcker. Tack och lov är min fru också resande i jobbet, så det fungerar ändå ganska bra att vara borta hemifrån så mycket. Vi har en hyfsat oanvänd villa i Strömsund, kan jag säga, säger Robert och skrattar.

Frun är resande projektledare inom prefabricerad betong och ibland händer det att de båda reser till samma ort i jobbet.

Då kan vi passa på att bo tillsammans, säger Robert.

Repay Robert

De båda har ett brinnande motorintresse – alla typer av motorer och alla typer av grenar. I familjen finns åtta eller kanske till och med nio motorcyklar. Robert har tappat räkningen. Främst ägnar de sig åt isracing, något som tar dem till många platser på jorden varje år.

Jag känner folk i hela världen. Det är en sak som är så rolig med att ha ett sådant intresse. Bara i dag har jag pratat med en kille från Tjeckien och en från Österrike. Det är en ganska liten sport, så då blir vänskapen ännu tajtare, säger Robert.

Han fortsätter:

Jag gillar att träffa nya människor och är grymt social, både på jobbet och privat. En del säger att jag pratar på både in- och utandning, så jag kanske passar till att vara säljare, skrattar Robert.

Han började på Repay 2018. Innan dess drev han eget företag inom legosvets samt med servicejobb på industrier.

Jag var faktiskt kund åt Repay på den tiden. Min upplevelse av Repay var väldigt bra och jag visste ungefär hur deras affärsidé fungerade, så det var helt naturligt för mig att börja jobba för dem, säger Robert.

På somrarna är det motorcykel som gäller. Då drar han och frun iväg till Europa och kör runt. Han tipsar om att köra genom till östra Europa och därefter ned till Kroatien.

Det är väldigt fina vägar, fin natur och mycket att se. Baltikum, Ungern, Slovakien … Och så var vi en vecka nere i Kroatien vid Medelhavet. Det var även fint att åka till Tjernobyl, men där var det inte lika fin natur, skrattar Robert.

Det är det bästa som finns att köra motorcykel – du känner vinden, luften alla dofter.

I jobbet kör han runt 4 500 mil per år och han har mellan två och tre hotellnätter per vecka.

Jag håller mig borta från de stora hotellkedjorna. Man ska bo bra, men inte dyrt. Det är inte värt mer än tusen kronor att sova en natt. Jag är inte snål, men det är en princip som jag har. Det gäller också att ha en bra bil om man ska resa som jag gör, säger Robert.

Repay Robert

Just nu kör han en två år gammal Toyota hybrid, där mätarställningen precis har slagit om till 9 000 mil.

Just nu lyssnar jag på Pascall Engmans bok Kokain. Den är faktiskt väldigt bra. Stefan Sauk är uppläsare och han är så bra. Man känner igen karaktärerna i böckerna när han läser, säger Robert.

Fakta:
Antal hotellnätter per vecka: 2–3.
Antal körda mil per år: 4 500.
Antal förlorade körkort: Inga.
Antal korvar från macken: Alltför många. ”De blir man less på fort.”
Antal kundmöten: 3–4 per dag och cirka 500 på ett år.

  • Webbshop