Tillväxt tillsammans

Nyheter

Henrik – säljaren som längtar till jobbet när han är ledig

25 februari 2022

 Henrik Hedberg är ny säljare på Repay i Sala. Han kommer närmast från Metso där han arbetat med teknisk kundsupport och offerter. Hans kunder finns i Dalarna, Gävleborg, Stockholm och Västmanland. 

– Det känns fint att komma till ett familjärt företag med en platt organisation. Jag har direktkontakt med mina kunder och trivs jättebra med det, säger han.

Henrik – säljaren som längtar till jobbet när han är ledig

Repay Sala är nischade, precis som alla andra Repayenheter, och utför termisk skärning i teknikerna gasskärning och laserskärning. Mycket av Henriks jobb inledningsvis handlar om att besöka befintliga kunder så att de får att ansikte på honom. 

– När jag jobbade med teknisk kundsupport hade jag en säljare mellan mig och kunden, nu har jag kontakt med kunderna utan mellanled och det känns kul. Då har jag koll hela vägen.

På Repay har Henrik nytta av tidigare arbetslivserfarenhet. Utöver Metso har han även jobbat som operatör och tekniker på Outokumpu och som verkstadsmekaniker på Krylbo Elektra (renoverar elmotorer, växellådor, pumpar och genomför servicearbeten hos kunder). 

– Jag känner till stålindustrin och har någorlunda koll på stålkoder för specialstål. Att ha erfarenhet från verkstadsgolvet är också en fördel, jag vet hur arbetsprocesserna ser ut.

På Repay är det raka rör i kommunikationen och det är något Henrik trivs med. 

– Det är en familjär stämning och det är till exempel inga problem att när som helst ringa Peter som är vd om jag behöver fråga om något.

Henrik jobbar måndag till torsdag, på fredagarna är han föräldraledig fram till den 1 maj. Han bor i Avesta med sin sambo och sina två barn, som är 3,5 respektive 1 år. Matlagning är ett av hans stora intressen, både att laga själv och gå ut och äta. Fisktacos med picklad rödkål, ärtpuré och chilimajonnäs är en favorit. 

Familjen åker gärna på skidresor, när Henrik tränar själv är det golf, löpning och cross fit som gäller. Golfhandicapet på 12,4 skvallrar om att det blivit ganska många timmars spel genom åren. 

– Men jag behöver förbättra närspelet och bli jämnare, mer stabil!

Första tiden på nya jobbet beskriver han som lärorik och mycket intressant, han lär sig något nytt varje dag. 

– Jag har så roligt på jobbet att det faktiskt händer att jag längtar dit även när jag är ledig. Det är ju ett bra betyg för Repay! 

  • Webbshop