Tillväxt tillsammans

Nyheter

Joakims Repay-resa – nu blir han gruppledare i Avesta

20 maj 2022

Joakim Andersson har jobbat på Repay i Sala i fyra år och sett bolaget expandera rejält. Nu tar han nästa steg och blir gruppledare när enheterna i Avesta och Sala slås ihop. – Det blir en utmaning och mer ansvar för mig, men det känns bara roligt, säger han.

Joakim andersson

När Joakim Andersson började som gasoperatör på Repay i Sala för fyra år sedan var bolagets omsättning runt 16 miljoner kronor per år. Det var bara han och en till på verkstadsgolvet. Idag är situationen en helt annan. Nu jobbar fem personer på golvet, omsättningen var 26 miljoner under 2021 och förväntas öka med ytterligare 10 miljoner 2022.

– Det har varit en otrolig resa! Och vi har kunnat göra den tack vare en jättebra sammanhållning i gruppen, vi har verkligen fått ihop laget. Alla drar sitt strå till stacken och jobbar bra tillsammans.

För hans egen del ändrades rollen snabbt i Sala. När han jobbat ett par månader slutade arbetsledaren och Joakim fick ansvaret att ta över den tjänsten.

– Det blev verkligen ett lyft för mig. Jag gillar att det är raka rör och öppna kort på Repay. Det går alltid att prata om allting och ha en dialog om saker som ska göras.

Han menar också att den löpande fortbildningen i Skellefteå bidragit mycket till han lyckats så bra i rollen som arbetsledare.

– Utbildningen har varit och är fortfarande mycket viktig för min utveckling. Förutom föreläsningarna i bland annat ledarskap så är det givande att träffa kollegor från andra enheter som har liknande roller. Vi diskuterar mycket och lär oss mycket av varandra.

Nu ska Sala och Avesta slås ihop till en enhet i Avesta. Joakim blir gruppledare och en nyckelperson för den nya verksamheten.

– Jag får ansvar över fler medarbetare, så det kommer ställas högre krav. Men jag ser det enbart som en rolig utmaning. De fartfyllda åren i Sala har gjort mig bekväm med att lösa saker snabbt när det behövs och det kommer jag säkert ha stor nytta av i min nya roll.