Tillväxt tillsammans

Nyheter

Omöjligt uppdrag? Inte för Repay

8 mars 2022

När Umeå hamn över en helg behövde få fram en stålkonstruktion till sina fendrar för Finlandsfärjan fanns bara ett företag som kunde klara det, Repay.

– Genom ett samarbete mellan våra enheter i Kiruna, Gällivare, Sala och Skellefteå lyckades vi ordna fram ett färdigt kit med skurna plåtar och kapade balkar på en helg, berättar Sebastian Åkesson, teknisk säljare på Repay i Skellefteå.

Omöjligt uppdrag? Inte för Repay

Bergs Produktionskonsult i Piteå fick med kort varsel uppdraget att tillverka fyra fendrar för Umeå hamn för att Finlandsfärjan skulle kunna lägga till där. För att kunna skapa fendrarna behövde Bergs på mycket kort tid även material till de stålkonstruktioner – skurna plåtar och kapade balkar – som skulle hålla i fendrarna. 

– Vår koncernchef Jimmie Säll, som höll i hela projektet, hade ett möte med oss i slutet av en vecka och gav oss förutsättningarna. Vi tog reda på vilka av de fyra fendrarna som behövde tillverkas först. Sedan delegerade vi ut på våra enheter vem som skulle göra vad, säger Sebastian Åkesson. 

Sebastian sorterade ut vilka skurna plåtdetaljer som behövdes och gjorde artiklar av dem i systemet hos Repays enhet i Sala, som vid tidpunkten hade den bästa kapaciteten för att snabbt skära ut plåten till de två stålkonstruktionerna som det var mest bråttom med. Robin Lundqvist, platschef i Sala, utförde skärningen. Samtidigt tog Mikael Johansson, platschef i Gällivare, fram de balkar – tjocklek och längder – som behövdes och såg till att de kom till Repay i Kiruna där platschefen Johan Karlsson såg till att de kapades. Under helgen ordnades även frakten via Repay i Gällivare och innan måndag hade Bergs Produktionskonsult det efterfrågade kitet med skurna plåtar och kapade balkar. 

– Det kanske såg ut som ett omöjligt uppdrag på papperet, men genom att samordna våra enheter och ta hjälp av varandra har vi kapaciteten att klara den här typen av expressjobb. Vi är en helhetsleverantör av stål och plåt och har också ett stort lager av plåtar av olika kvalitet och tjocklekar, säger Sebastian. 

På måndagen kunde Bergs Produktionskonsult svetsa ihop stålkonstruktionerna till de två första fendrarna. Under tiden ordnade Repay även delarna till de två sista fendrarna. 

– Robert som driver Bergs har anlitat oss tidigare när han behövt stora volymer stål och plåt på kort tid och vet att vi kan lösa saker snabbt. Umeå hamn-uppdraget skedde under stor tidspress, men det blev ett lyckat projekt för alla inblandade och vi kände en stor glädje när allt klaffade och vi kunde lösa det.

Den här webplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.